Hjem

Hva er Gestaltterapi?

                Individuell terapi

                Parterapi

                Gruppeterapi

Tangokurs

Gestalt innen organisasjoner

Jungs typeforståelse

Mindfullness

Filosofigrupper

Litt om terapeuten

Personvernerklæring

Information in English

 

Hva er Gestaltterapi?

 

Gestaltterapi er en retning innen humanistisk psykologi. Ordet gestalt er tysk, og kan oversettes til meningsfull helhet. Gestaltterapi tar i betraktning hele mennesket med kropp, tanker og følelser. Det er en av hovedretningene innen psykoterapi.

Terapien bygger på en filosofi om at du er ansvarlig for dine valg og handlinger innenfor de begrensninger omgivelsene setter. Du får hjelp til å bli mer bevisst dine reaksjoner; hva du tenker, føler og hva du har behov for.

Vi fokuserer på her og nå. Fortiden din og alle erfaringene du har med deg er viktig, men det er bare i øyeblikket det kan skje bevisstgjøring som fører til læring og endring.
I gestaltterapi er terapeuten et viktig redskap, og er seg selv og møter klienten i et
Jeg – Du forhold.

Basis i terapien er samtalen. Det er også mulig å øke bevissheten rundt en problemstilling ved å bruke drømmer, tegning, rollespill, fantasi, kroppspråk og bevegelse.

Gjennom livet er det ofte sider ved deg som ikke kommer frem, eller som du lærer deg å skjule. Du kan bli bevisst på hvordan du kan vokse og utvikle deg, og finne din vei og ditt potensiale i livet. Du er verdifull, og du kan bli mer av deg selv.

Gestaltterapi er støtte til selvstøtte for at du skal bli selvgående.

Gestaltterapeuten følger Helseloven, og terapeuten har taushetsplikt.