Hjem

Hva er Gestaltterapi?

                Individuell terapi

                Parterapi

                Gruppeterapi

Tangokurs

Gestalt innen organisasjoner

Jungs typeforståelse

Mindfullness

Filosofigrupper

Litt om terapeuten

Personvernerklæring

Information in English

 

Tangokurs

 

Introduksjon til ny form for parterapi:

Lær Argentinsk tango!

Jeg har danset Argentinsk tango siden år 2000. Jeg har kurs som tango instruktør, og har vært tango instruktør i danseklubben Stavanger Tangoverksted, se link: http://www.stavangertango.org

 

Som instruktør ser jeg hvordan par kommuniserer non verbalt. Her kan det komme fram mye informasjon som kan være nyttig å ta tak i. Metoden går ut på å undervise flere par i tango samtidig, og i tillegg ha private samtaler med hvert enkelt par.

Når tangoen skal læres får paret en utfordrende oppgave de skal løse sammen. De kommer tett innpå hverandre, og for å få til å danse så må de være i dialog. De må ha 100 prosent fokus på hverandre, se hverandre og lytte til hverandre. De må begge være i balanse, og stå støtt på egne ben. De må begge ta ansvar for dansen.

Det samme gjelder for verbal dialog – hvis ikke brytes kommunikasjonen sammen. Mange par snakker forbi hverandre, og har i virkeligheten en «dualog». Uttrykket: «It takes two to tango» viser til ansvaret som begge har i forhold til kommunikasjonen dem imellom.

Kurset går over 4 kvelder, en kveld per uke og 2 timer hver gang.

Når «alt» er sagt kan det hjelpe å gjøre noe utviklende sammen